lauantai 21. heinäkuuta 2012

Rosewood - Video II - Film Lookit digijärkkärillä

Rosewood - Video II

Film Lookit digijärkkärillä



Toisessa pätkässä hieman kuvauksen historiaa, film lookin rakennuspalikoita ja lyhyesti rungosta Canon EOS 550D, ja miksi näihin asioihin on päädytty Rosewood-teemalevyn tiimoilta.

Lisätutkimuksia voi suorittaa näissä osoitteissa!

Film look:

Lomitus:

24p:

Yleensäkin digitaalisesta elokuvasta:

Värinkorjaus:

Depth of Field - Syväterävyys:

Kolmipistevalotus: 

Kuvasuhteet:

Foley:

Kennot:

Magic Lantern:

Subsampling:

CMOS-kennon rolling shutter:


Olokaa ihtenne näkösiä!

- INSANITY IS INTELLIGENCE -

3 kommenttia:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_5D_Mark_II

    Näemmä Avengersiinkin päätyny digijärkkärifootagea. Ja eräskin YLEn tuottama tapetilla oleva 'elokuva' turvautuu samaiseen tehnikiin:

    http://www.youtube.com/watch?v=6gyXOO64vBw

    Ja pistetäänpä vielä poonukseksi lisätutkimuslinkkiä, kuvaajaguru Philip Bloomin blogi - kaveri joka tällä hetkellä on Heltsingissä luennoimassa:

    http://philipbloom.net/

    VastaaPoista
  2. Nyt ku kerran alettiin linkkispämmäämään niin laitethaanpas vielä pari-yheksän saittia mitkä on liikenteensä ansainnut.

    Dave Dugdale on kaveri joka alotti (video)kuvaamisen ns. pystymettästä (kuten yksi tekotaiteellinen prokepändi joka yrittää kuvata teemaelokuvaa...), ja nyt jo hallitsee aika monet asiat. Daven blogi:

    http://www.learningdslrvideo.com/

    Melekonen kuvauksen runsaudensarvi on Creative Cow, ja kun malttaa kahlata mainokset ja waltaisan navigaation suon, löytyy iso määrä tietoa:

    http://www.creativecow.net/

    Andrew Kramer on myöskin pitkälti itseopiskellut efektointiguru, ja sittemmin perusti Video CoPilot-efektipajan ja -tutoriaalisaitin (meriiteissä tänäpnä mm. Super 8-elokuvan efektipuolta). Tutoriaalit ihan täyttä dimangia.

    http://www.videocopilot.net/

    Pikkubudjettipätkien tekemisen jokaiseen kolkkaan ulottuva Indy Mogul opettaa valoista, maskeerauksista, kuvaamisesta jneymsetc:

    http://www.indymogul.com/

    Jos esim Red Onen haluaa vuokrata (ja jopa vieläpä maksaa), sen voi tehdä seuraavasta linkistä. Okei myönnetään, tämä on osastoa 'weppisivukuolausta'.

    http://www.elokuvakonepaja.com/

    Suomalainen indie-elokuvasaitti (kyllä Suomessakin osataan, perkele!):

    http://www.indietaivas.fi/

    Tsilijardi tutoriaalia, aiheena pääasiassa kameranliikuttimet, mutta tuhti satsi muutakin:

    http://filmmakeriq.com/2008/07/202-diy-filmmaking-tutorials/

    VastaaPoista
  3. En omista järkkäriä enkä ole kuvannut mitään lyhytelokuvaa tosissaan, mutta videokuvaus kiinnostaa kuitenkin. Katsoin jopa videonkin kokonaan! Hyviä ohjeita, jotka sopii aloittelijoille ja pienen budjetin filmitekijöille. Parin vuoden sisällä tulee luultavasti itsekin ostettua järkkäri ja juuri tuollaista 550D hintaista. Kavereiden kanssa on tullut tehtyä huumoriklippejä ja musisointia olisi myös hyvällä laadulla mukava kuvailla.

    Kiitos tästä. Himottaa kuvata taas :D

    VastaaPoista